Wagosuszarka MA 50/1.R (50g/0,1mg) szalka ø 90, h= 8 mm, dokładność odczytu wilgotności 0,0001 % (promiennik podczerwieni, suszenie do 160°C)
- Legalizowana:nie dotyczy
- Udźwig (kg):0.050
- Działka:0.1mg
- Czas realizacji:14 dni
Wagosuszarka MA 50/1.R (50g/0,1mg) szalka ø 90, h= 8 mm, dokładność odczytu wilgotności 0,0001 % (promiennik podczerwieni, suszenie do 160°C)
Wagi LaboratoryjneWagosuszarka jest laboratoryjnym urządzeniem pomiarowym przeznaczonym do wyznaczania względnej wilgotności niewielkich próbek różnych materiałów. Seria MA.R wyznacza nowe standardy dla wagosuszarek. Wagosuszarki zostały wyposażone w nowy czytelny wyświetlacz LCD, który posiada nową tekstową linie informacyjną pozwalającą na wyświetlanie dodatkowych komunikatów i informacji np. nazwa towaru czy wartość tary. Dodatkowo za pomocą piktogramów sygnalizują uruchomiony mod pracy, połączenie z komputerem, funkcje wagowe oraz serwisowe. Wagosuszarki MA.R zostały wyposażone w wiele interfejsów komunikacyjnych: RS 232, USB typu A, USB typu B oraz opcjonalnie WiFi. Obudowa wagi jest wykonana z tworzywa sztucznego.
BAZY DANYCH W WAGOSUSZARKACH SERII R
W wagosuszarkach serii R system informacyjny oparto o 6 baz danych, które umożliwiają pracę wielu użytkowników z bazą wielu towarów, a zbierane w bazie pomiary można poddawać dalszej analizie.
Dane gromadzone są w 6 bazach:
- użytkowników (do 100 użytkowników)
- towarów (do 1000 towarów)
- ważeń ( do 1000 ważeń)
- tar (do 100 tar)
- programy suszenia (do 100 programów)
- raporty z suszenia (do 1000 raportów)
Wymiana danych w ramach systemu odbywa się dwukierunkowo za pomocą złącza USB. Wagosuszarki MA.R pozwalają importować i eksportować bazy danych wykorzystując zewnętrzne nośniki Pendrive.
Zalety wagosuszarki MA.R:
- duży, podświetlany wyświetlacz LCD,
- prosta, intuicyjna obsługa,
- profile suszenia (standardowy, łagodny, schodkowy, szybki),
- zakończenie procesu suszenia (tryb automatyczny, czasowy, ręczny),
- wydruki-raporty GLP/GMP,
- powtarzalne oraz niestandardowe aplikacje,
- optymalizacja pracy dzięki lampom halogenowym.
Obciążenie maksymalne wagosuszarki wynosi od 50 g /0,1 mg do 210 g /1 mg. Pomiar wilgotności odbywa się z dokładnością 0,01% (0,001 % dla próbek powyżej 1,5 g). Maksymalna temperatura suszenia próbki wynosi 160°C (opcją jest wagosuszarka z maksymalną temperaturą suszenia 250°C). Dodatkowym elementem rozszerzającym funkcjonalność wagosuszarek jest specjalny zestaw do badania przepuszczalności pary wodnej, stosowany m. in. w przemyśle garbarskim przy określaniu właściwości higienicznych skóry.
FUNKCJE WAGOSUSZARKI:
- PROFILE SUSZENIA
- SUSZENIE PRÓBEK
- PRZEPUSZCZALNOŚĆ PARY WODNEJ
- HALOGEN
- ANALIZA WILGOTNOŚCI
- WYZNACZANIE SUCHEJ MASY
- PODWYŻSZONY POZIOM TEMPERA
Dane techniczne:
Obciążenie maksymalne [Max] | 50 g |
Dokładność odczytu [d] | 0,1 mg |
Zakres tary | -50 g |
Wymiar szalki | ø 90, h = 8 mm |
Zasilanie | 230V 50Hz AC |
Wyświetlacz | LCD (z podświetleniem) |
Wymiary opakowania | 470×380×336 mm |
Masa netto | 4,9 kg |
Masa brutto | 6,4 kg |
Maksymalna masa próbki | 50 g |
Dokładność odczytu wilgotności | 0,0001 % |
Powtarzalność wilgotności | +/-0,05% (próbka ~ 2g), +/-0,01% (próbka ~ 10g) |
Zakres temperatury suszenia | max 160 °C |
Max. wysokość badanej próbki | h = 20 mm |
Element grzewczy | promiennik podczerwieni |
Sposób suszenia | 4 profile suszenia (standardowy, szybki, schodkowy, łagodny) |
Opcje zakończenia suszenia | 4 tryby (czasowy, definiowany, automatyczny, ręczny) |
Funkcje dodatkowe | identyfikacja próbki |
Opcje wykonania elementu grzewczego:
WH - promiennik halogenowy, max. 250° C
NS - grzałka w osłonie metalowej do przemysłu spożywczego, max. 160° C
Dokumentacja
Publikacje i materiały dydaktyczne
Legalizowana: | nie dotyczy |
---|---|
Udźwig (kg): | 0.050 |
Działka: | 0.1mg |
Czas realizacji: | 14 dni |
Kategorie | Wagi Laboratoryjne |
Nazwa | Wagosuszarka MA 50/1.R (50g/0,1mg) szalka ø 90, h= 8 mm, dokładność odczytu wilgotności 0,0001 % (promiennik podczerwieni, suszenie do 160°C) |
Produkt nie posiada opinii.
Dodaj opinię
Aby dodać opinie musisz być zalogowany.